Zet jezelf op één!

Iedere vrouw zou zichzelf op de eerste plaats moeten zetten, iedere vrouw zou goed voor zichzelf moeten zorgen. Voor velen is dat een no go area. Stel je voor zeg, hoe egoïstisch kun (en mag) je zijn?!
Heb jij hier ook moeite mee? Egoïsme is voor velen een negatieve eigenschap en voor vrouwen al helemaal. Als vrouw hoor je vooral voor de mensen om je heen goed te zorgen. Dat is het belangrijkste. Toch?! Maar hoe goed kun jij voor die ander blijven zorgen, wanneer je niet goed voor jezelf zorgt?

Het is een cliché, maar in het vliegtuig leer je ook dat jij als eerste bij JEZELF een zuurstofkapje om moet doen in geval van calamiteiten. Dan pas kun je anderen daarna nog helpen, anders red je het zelf niet. Dus eerst jezelf voorzien van een zuurstofkapje en daarna pas de rest.

Ik vind dat je het aan jezelf verplicht bent om goed voor jezelf te zorgen.
Als jij het niet doet, wie gaat het dan wel doen?
En mocht je kinderen hebben, geef ze dan het beste voorbeeld wat ze kunnen hebben: laat zien dat jij jezelf belangrijk vindt, zo leer je hen ook dat zij goed voor zichzelf mogen zorgen en voor zichzelf op mogen komen. Want wanneer jij jezelf wegcijfert welke boodschap geef je daarmee, aan je omgeving én aan jezelf?

Je mag….
Je mág voor jezelf opkomen
Je mág jezelf belangrijk vinden
Je mág voor je mening uitkomen
Je mág het fijn hebben
Je mág goed voor jezelf zorgen
Je mág egoïstisch zijn

Dit alles staat vaak in een negatief daglicht. Dit is wat we geleerd hebben en dit is ook vaak onze mening over anderen. Maar daarmee doe je de ander en jezelf tekort. Iedereen heeft het recht om goed voor zichzelf te zorgen. Daardoor ben jij namelijk nog beter in staat om er óók voor de ander te kunnen zijn. Jezelf op de laatste plaats zetten, daar is niemand mee gebaat en jij al helemaal niet.

Wat heb jij nodig om beter voor jezelf te gaan zorgen?
Op deze Internationale vrouwendag, gun ik dat vrouwen blijer zijn met zichzelf. Zorgen voor een ander is prima en ik zeg ook niet dat je ermee moet stoppen, maar wat ik zie is dat veel vrouwen zichzelf vaak op de laatste plaats zetten: alle ballen proberen in de lucht te houden, voor iedereen willen zorgen, behalve onszelf.

En wat daarbij ontzettend belangrijk is en voor velen een zeer cruciaal punt: je kunt niet goed voor jezelf zelf zorgen als je jezelf niet belangrijk vindt. Want je maakt pas tijd, ruimte en geld vrij als je iets belangrijk (genoeg) vindt.

Ik zou willen dat vrouwen zichzelf belangrijker vinden, beter voor zichzelf gaan zorgen en liever zijn voor zichzelf zijn. Beter voor jezelf zorgen, omdat jij je ook goed wil voelen, omdat je dat verdient. Niet voortdurend bezig zijn met wat anderen ervan vinden, maar doen wat klopt voor jou.

Vrouwen zijn hard
Vrouwen zijn vaak heel hard voor zichzelf. We oordelen hard over anderen en over onszelf. Hoe  harder jij oordeelt over een ander, hoe harder jij ook voor jezelf bent. Sta daar eens aan als je over een ander of over jezelf oordeelt.

Alles wat ik hierboven heb beschreven zie ik vrijwel altijd terug bij de vrouwen die ik begeleid. Zij denken vaak negatief over zichzelf: zowel over hun uiterlijk als over hun innerlijk.
Wanneer je in cyclus van lijnen & eetbuien zit dan baal je van jezelf: al die keren dat je je weer niet hebt kunnen houden aan je eigen eetregels. Al die keren dat het je weer niet gelukt is om je in te houden.

Het ligt aan jou
Je gelooft steeds meer dat het aan jou ligt, dat jij de enige bent. Dat jij te weinig discipline hebt. En je baalt van je gewicht, van je lichaam. Steeds weer stap je op die weegschaal en voel je je nog een stukje slechter voer jezelf. Het voelt als falen en het voelt eenzaam…

En het wordt alleen maar erger. Je doet steeds harder je best, maar het levert je niet op waar je naar op zoek bent. Je bent alleen nog maar meer bezig met eten, je gewicht, maar het brengt je niet wat je wil.
Je kunt jezelf niet dun haten. Wees aardig(er) voor jezelf! En begin er vandaag al mee.

Als je in de cyclus van lijnen & eetbuien zit, zorg dan dat je eruit komt. Je leven is niet bedoeld om de hele dag met eten bezig te zijn en je lijf te verafschuwen. Kom dus naar de workshop ‘Neem voorgoed afscheid van eetbuien in 3 stappen’. Dat zou je eerste stap richting een einde een van deze cyclus kunnen zijn.

Geloof me, je bent echt niet de enige en het ligt ook niet aan jou. Het heeft alles te maken met de cyclus waar je in zit. Laat me je uitleggen wat je kunt doen, wat je nodig hebt om dit te beëindigen. Wacht niet langer en geef je op: www.aukjesieben.nl/workshop

Gun jezelf die tijd, die ruimte.
Je bent het waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *