foto-met-Jippie-1024x735

Wie ben ik?

Na 30 jaar bezig te zijn geweest met het verbeteren van mijn gewicht en mijn gezondheid, moest ik het eindelijk erkennen: aan mijn kennis over voeding lag het écht niet. Ik had me sinds mijn puberteit verdiept in voeding, zelfs een HBO-opleiding afgerond over voeding. Steeds weer las ik over nieuwe inzichten en volgde ik nieuwe visies. Steeds weer probeerde ik een nieuw dieet. Steeds weer probeerde ik wat wél zou werken voor mij ofwel, waar zou ik wel van afvallen. En voor de duidelijkheid, ik was helemaal niet heel zwaar, maar ik vond mezelf wel te zwaar en daar gaat het om. Het gaat niet om de wereld denkt van jou, het gaat om wat jij denkt over jezelf! 

Weer een nieuw dieet?

Vol enthousiasme starte ik steeds weer met iets nieuws, kocht ik weer een nieuw boek, probeerde ik weer een nieuwe visie uit. Groene smoothies, Moerman, Weston Price, glutenvrij, suikervrij, hormoonfactor, koolhydraatarm, Montignac, Herbalife, ze zijn allemaal voorbij gekomen. Alleen was het altijd van tijdelijke aard. Uiteindelijk verviel ik altijd in het eten wat ik mezelf het meest verbood: chocolade, koekjes en nog veel meer chocolade. Hoe kon het dat ik ondanks al mijn kennis over voeding het toch steeds weer niet kon volhouden?! Ik begreep er niets van!

Ineens viel het kwartje. Het bereiken van mijn ideale gewicht, waar ik me goed bij zou voelen, zat niet in wéér een nieuw dieet. Ik had iets anders nodig.

Ik zocht hulp en leerde waarom het me steeds niet lukte; waarom ik toch steeds at wat ik eigenlijk juist niet wilde eten.

Ik leerde dat ik een wandelend hoofd was: mijn hoofd en lichaam waren het contact met elkaar uit het oog verloren. Ik was het contact verloren. 

Ik leerde enorm veel en deed wat nodig was om eindelijk te stoppen met mijn vreetbuien, blijvend gewicht te verliezen en gelukkig te zijn met het resultaat. 

Wat ik ook leerde is dat het helemaal niet over je gewicht en over je voeding gaat. Slank zijn is prettig, maar niet zaligmakend. Je wordt niet per se gelukkig van een bepaald gewicht. Dat had ik echter nooit begrepen.

Eten was voor mij een manier om om te gaan met stress, om me blij te voelen, om me even terug te trekken, om mezelf wat te geven, om gevoelens te dempen of om gevoelens te versterken. 

Eindelijk bevrijd

Ik ben nu niet meer de hele dag bezig met voeding. Eten is vooral gewoon eten, zonder die hele emotionele lading. Dat is misschien nog wel het grootste cadeau; wat een vrijheid geeft het om niet voortdurend bezig te zijn met: wanneer eet ik? Wat eet ik? Wat heb ik gegeten? Heb ik alles in huis? Wat eet ik als ik ergens anders ben? Wat eet de rest van mijn gezin, waar krijg ik buikpijn van, waar voel ik me goed bij? Wat eet ik morgen? Wat heb ik gegeten? Maar vooral ook welke voeding is 'slecht' en wat is 'goed': wat mag ik wel en wat mag ik niet?

Nu begeleid ik andere vrouwen om bevrijd te worden van hun (vr)eetbuien en weer een normale relatie met eten te hebben. Ik leer ze om op een relaxte manier met eten om te gaan en tegelijkertijd anders met zichzelf om te gaan. 

Mijn visie op afvallen: het is eigenlijk heel simpel

Mijn visie op afvallen is dat een blijvend resultaat, niet lukt met weer een nieuwe dieet en ook niet op wilskracht. Je lijf en jij zijn één, dat betekent dat je goed voor jezelf hoort te zorgen en daar hoort eten gewoon bij. Niet ingewikkeld, gewoon heel gewoon. Dat had me een jaar geleden de stuipen op het lijf gejaagd, ik wilde een oplossing, het liefst zo concreet mogelijk, waar ik helemaal in kon duiken en mee aan de slag kon. Het liefst met een boek, recepten en richtlijnen. Maar ja, ik kon niet ontkennen dat ik dat al 30 jaar deed en ik voor mijn gevoel nog steeds met hetzelfde bezig was: het werkte blijkbaar niet. En één ding wist ik heel zeker, ik wilde niet meer op dezelfde manier verder.

Een quick fix om af te vallen vind je niet bij mij. Ik ga voor een blijvend resultaat. Samen gaan we op weg naar een andere relatie met eten, zonder (vr)eetbuien.  

Wat je over mij moet weten 

Je kunt veel aan me vragen over voeding, ik vind het oneindig interessant en zeker in relatie tot gezondheid denk ik graag met anderen mee. Ik ben een goede luisteraar en zeer toegewijd om vrouwen uit de cyclus van jojo-en te halen en zich weer goed te laten voelen over zichzelf.

Ik hou van vrouwen die open staan om te leren en ik ben allergisch voor excuses. 

Ik ben een echte boogschutter: ongeacht tegenspoed blijf ik optimistisch, nieuwsgierig en heb mijn pijlen gericht op de toekomst.

Bovenal vind ik het belangrijk dat mijn klanten resultaat behalen en ik doe wat ervoor nodig is om daarbij te helpen. Dat maakt dat ik altijd zoek naar wat werkt voor jou, iedereen is immers anders. 

Wat is typisch Aukje

Samen met mijn man hebben we een druk huishouden met 4 kinderen, ik verveel me dus nooit.

Zonder mijn honden voel ik me niet compleet; ik laad weer op van een heerlijke wandeling. 

Ik kan onwijs genieten van chocolade en cappuccino (en dat doe ik dus ook!!!).

Ik geniet van de natuur; met de honden wandelen, een mooie zonsopgang zien, koeien in de wei, de mist, paddestoelen ik word er gelukkig van 😊.

Ik lees altijd meerdere boeken tegelijkertijd, mijn nachtkastje ligt bezaaid met boeken (en stof).

Ben jij er klaar voor en er helemaal klaar mee?

Wil jij ook eindelijk op een 'normale' manier met eten omgaan?

Ben jij het zat om nóg langer op dezelfde (niet helpende manier) door te gaan de komende ..tig jaar?

Realiseer jij je dat je niet wéér een nieuw dieet nodig hebt?

Kortom ben jij er klaar mee zoals het nu is en ben je klaar voor een nieuwe stap?

Neem dan contact met me op! 

Contactgegevens

Tel: 06-14134258
Email: contact@aukjesieben.nl

Gezondheidscentrum Cuijk

Irenestraat 33b - Cuijk