Ervaringen

Reacties traject 'Verander je gedachten & je eetgedrag verandert'

‘Ik was heel streng voor mezelf’

Mijn eetpatroon was heel gestructureerd, ik hield alles bij wat ik at in een app. Als het me niet lukte om me aan mijn structuur te houden, dan had ik dagen met veel eetbuien en veel eetmomenten, daar was ik dan de hele dag mee bezig. Ik wilde zo graag geen eetbuien meer, maar de regie op het eten houden.

Ik heb geleerd hoe mijn gedachten van invloed zijn op dat wat ik eet, ik heb heel veel inzicht gekregen in mezelf en mijn eetgedrag en ben nu veel liever voor mezelf. Ik wist niet dat ik zo streng was voor mezelf. Ik ben me nu heel bewust van mijn gedachten en het effect daarvan op mijn eetgedrag. Mijn relatie met eten is echt een stuk verbeterd, ik heb daarin een grote stap gezet, dat voelt bevrijdend.

Janneke

‘Ik durf de laag tussen mijzelf en de buitenwereld nu af te breken zonder dat ik bang ben voor de ruimte die er ontstaat.’

Ik had een haat/liefde verhouding met eten en was er veel mee bezig. Ik wilde me graag fijn voelen in mijn lijf, niet zo veel energie kwijt zijn met denken aan eten, vechten tegen eten.

Ik dacht dat ik zou leren om een knop aan te zetten en dat ik daarmee in de juiste stand zou blijven staan. Dat is niet gebeurd en ik weet dat het zo ook niet werk; het is meer een proces, waarin je voortdurend nieuwe dingen leert en ervaart. Door de oefeningen en de gesprekken met Aukje heb ik inzicht gekregen in wat me vasthoudt in mijn eetpatroon. Tegelijkertijd heb ik geleerd om minder hard te oordelen over mezelf. Ik heb de afgelopen maanden belangrijke stappen gezet die zich in mij hebben geworteld.

Pleun

'Dit programma heeft me zoveel meer gebracht dan ik ooit had verwacht'

Ik wist dat ik niet op dieet wilde; dat zou niet de oplossing voor me zijn. Ik wilde ‘normaal’ leren eten, gewoon ook een keer een frietje kunnen eten. Daarnaast wilde ik me gezonder voelen, dat mijn lijf me niet meer in de weg zou zitten. Ik heb ingezien dat hoe ik dacht over eten, helemaal niet dé waarheid was: het klopte helemaal niet! Door de oefeningen leerde ik om op een andere manier met eten om te gaan.
Dit programma heeft me zoveel meer gebracht dan ik ooit had verwacht. Ik eet echt een stuk minder en ook minder vaak. Natuurlijk eet ik nog wel eens te veel, maar ik heb nu geleerd, om daarop terug te kijken en dáár dan ook weer van te kunnen leren. 

In mijn hoofd ben ik echt veel minder met eten bezig en dat is heel fijn, want daardoor heb ik meer ruimte gekregen; ik ben meer in het hier en nu en kan meer genieten. De besloten facebook groep vond ik ook heel prettig, dat had ik van te voren niet kunnen bedenken. Doordat je allemaal op hetzelfde punt zit, met gelijkgestemden, ben je gek genoeg heel snel op je gemak bij elkaar. Dat voelt heel fijn.

Gaby

'Ik heb grip gekregen op het snaaien; ik begrijp nu waar het vandaan kwam'

Ik liep al langer rond met de gedachte dat er iets moest veranderen. En ik wist dat ik voor een ander resultaat ook iets anders moest gaan doen. Ik at onregelmatig, gedachteloos en zorgde niet goed voor mezelf.

Mijn grootste doorbraak had ik al vrij snel, waardoor ik grip kreeg op het snaaien, ik  begrijp nu waar het vandaan kwam. Het was niet alleen maar een suikerverslaving, het was heel dwangmatig en ik begreep maar niet waar het vandaan kwam.

In het begin vond ik het doodeng om het traject deels in een groep te doen; dat was ‘een dingetje’ voor mij. Maar ik vond het heel prettig om te ervaren hoe herkenbaar de problematiek was.  

Het opbouw van het traject was fijn, we gingen steeds een stapje verder, we konden het allemaal prima bijbenen.

Ik kan nu beter voor mezelf kiezen en ik ben me veel meer bewuster van de keuzes die ik maak. Niet alleen op het gebied van voeding, maar ook op het gebied van mijn werk: Ik durf meer intuïtief te zijn. Mijn verwachtingen heb je niet alleen waargemaakt, het is meer dan dat; mijn verwachtingen zijn overtroffen. Jij gaf me geen ruimte voor uitvluchten, steeds gingen we terug naar mijn eetgedrag.

Ik heb inzicht gekregen in mijn gedrag; het gaat niet om het eten zelf, het gaat om je houding ten opzichte van het eten en jezelf.

Ik heb zo veel meer van je gekregen dan handvatten; ik eet niet meer gedachteloos of dwangmatig, ik kan nu gewoon eten laten liggen op mijn bord, terwijl mijn bord eerst altijd leeg moest.

Angelique 

Reacties Lunch & Learn

De ontvangst, met mij totaal onbekende mensen voelde meteen als een warm bad. We hadden allemaal verschillende "verhalen" en toch was alles heel herkenbaar en voelde het als een soort verbondenheid. Ook de geweldig verzorgde lunch was heerlijk. Aukje gaf fijne tips waarmee je meteen aan de slag kunt en die ook geen extra energie kosten. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Daar waren we het allemaal over eens. Ik vond het een pracht ervaring. Het enige minpuntje was om bij jou adres te komen en ook Cuijk weer uit komen was een probleem. Wel heel relaxed gereden en uiteindelijk maar niet over de snelweg gegaan maar heb mezelf maar een alternatieve route gegund. Leny

De Lunch & Learn bij Aukje thuis was een super 2 in 1 bijeenkomst. Het was leerzaam en de lunch was ook nog eens verantwoord voortreffelijk! Dit alles in een huiselijk, laagdrempelig en persoonlijke sfeer. Aukje begon met een eenvoudige oefening, die voor mij meteen zeer effectief werkte. Een oefening om je gedachten te focussen en weer los te laten. Een fijne oefening, want zo simpel kan het zijn! Ook haar tips hoe je je beter kunt voelen werken echt. Kortom, het was voor mij een extra enthousiaste duwtje in de rug om zelf een positieve verandering in mijn bewustzijn te creëren. Iedere dag, ieder moment opnieuw! ThankXX Aukje! Lieve groet, Nathalie

Aandacht geven aan mezelf... ik ben me ervan bewust dat ik dat af en toe best verdien. Maar tot nu toe zette ik die aandacht om in een etentje, een dagje sauna, een nieuw kledingstuk, de kapper... Maar wat ik in deze lunch en learn heb ervaren dat aandacht geven ook anders kan, namelijk aandacht geven aan mijn eigen gedachten. En dat het ook nog eens helemaal niet zo moeilijk is om mijn gedachten letterlijk positiever te verzetten, zodat mijn gevoel ook positievere aandacht krijgt! Wat een fijne ervaring met drie vrouwen die ik helemaal niet kende te delen, te denken, te lunchen. Het leek na twee uurtjes wel of we elkaar al veel langer kenden. Ik heb het meteen in de praktijk gebracht, voor het slapen gaan de dag met een positieve terugblik te eindigen voor het slapen gaan en inderdaad, vandaag stond ik positiever en opgeruimder op. De hersenen van de slapende mens zijn dus ook positief te stimuleren! Dankjewel Aukje voor deze bijzondere ervaring, Monique van Elk

De Learn & Lunch heb ik als heel waardevol ervaren. Met elkaar praten, denken, delen en steunen en nadenken over anders denken. Onbevangen in huiselijke sfeer, erg fijn. Hartelijke groet, Wilma 

Ervaring 1-op-1 werken met Aukje

‘Ik heb mijn schaterlach weer terug’

Toen ik bij je kwam had ik twijfels over mijn eigen kunnen: word ik ooit weer de docent die ik was, die ik jaren ben geweest? Ik was mezelf daarin kwijt, ik was zoekende. Ik vroeg me af of het me ooit weer zou lukken om relaxed voor een klas te staan. Ik verlangde terug naar mijn schaterlach.

Ik had veel last van duizelingen, sliep slecht, het lukt me allemaal niet meer. Op een gegeven moment had ik in de gaten; volgens mij heeft het ook met de overgang te maken. Het heeft wel even geduurd voordat het kwartje viel.  Ik heb toen direct een afspraak bij jou gemaakt. En dat is me heel goed bevallen, ik ben er heel blij mee. Als ik zie wat ik voor winst ik behaald heb in de afgelopen maanden. Het slapen gaat bijvoorbeeld al zoveel beter. Vroeger ging ik liggen en sliep ik tot de volgende ochtend, of ik dat ooit weer helemaal terug kan krijgen weet ik niet, maar ik ben nu alweer zo veel verder. Ik slaap veel beter, ik heb mijn zekerheid weer terug.

Op mijn nieuwe school beginnen ze mijn lach ondertussen ook te kennen; de kinderen in mijn klas zeggen ‘lach nog eens keer zo hard.’ Ik ben meer relaxt, niet meer zo opgefokt, thuis ook. Een aantal maanden geleden was ik na een dag werken helemaal op. Ik had mijn vrije dagen nodig om bij te tanken, om 3 dagen te kunnen werken. Dat is nu niet meer zo, ik kan weer meer met mijn hobby theater bezig zijn, dat lukte me een aantal maanden geleden niet meer. Ik kan weer dingen ondernemen. Ik kan er ook weer zijn voor mijn vriendinnen, eerst had ik genoeg aan mezelf. Er is weer lucht er komt weer ruimte.

Ik heb het contact met jou als heel prettig ervaren. Ik voelde me gehoord, je dacht met me mee, ik voelde me serieus genomen.

Wat je doet is heel aards, niet zweverig, ik ben ook heel aards. Dit is heel concreet en duidelijk. We bekeken samen welke koers we op gingen.

Ik heb je als een heel prettig mens ervaren, heel toegankelijk, meedenkend en meevoelend.  Nogmaals hartelijke dank voor de ondersteuning en begeleiding!

J. Aerts, Overloon

Contact gegevens

Tel: 06-14134258
Email: contact@aukjesieben.nl

Gezondheidscentrum Cuijk

Irenestraat 33b - Cuijk